BoekData

BoekData is ontwikkeld voor een gespecialiseerde poëzie boekhandel. Het omvat een voorraad administratie, een kassa- en verkoopmodule, een module om het aanbod van het Centraal Boekhuis te raadplegen en verschillende verkoopstatistieken.

Voorraad administratie
In de voorraadadministratie is het gehele assortiment van de boekhandel - ongeveer 3000 titels - opgenomen. De verkoopmodule is gekoppeld aan de voorraad administratie zodat er altijd een up to date inzicht in de voorraad bestaat. Er kan in de voorraad gezocht worden op basis van EAN -ISBN - auteur of titel of gedeelten daarvan.

Kassa- en verkoopmodule
In deze module worden de verkopen en of boekreserveringen geadministreerd. Boekreserveringen gaan op naam van klanten uit het klantenbestand. De kassa start met het natellen en invullen van de kassa inhoud en eindigt met het opmaken van de slotkas waarna het programma automatisch eventuele kasverschillen inzichtelijk maakt.
Het pogramma biedt de mogelijkheid om een verkoop gemakkelijk te annuleren. Daarnaast is er de  mogelijkheid om een titel binnen redelijke tijd te retourneren.

Statistiek
Het programma kent de mogelijkheid om een titel te koppelen aan:

- soort (poëzie, essays, bloemlezing etc.) , 
- taal (Nederlands Engels en welke andere taal dan ook), 
- categorie (reguliere verkoop, uitverkoop, antiquariaat etc.).

Het statistiekprogramma geeft standaard de toptien van het jaar en de verkopen per boekhandelaar.

Uitbreidingen kunnen eenvoudig worden aangebracht.